Joulun paras lahja

11.12.2019

Aivan huikaisevan ihana näytelmäprojekti on nyt takana! Kiitos Päiväkoti Pursi, Päiväkoti Tuikku ja Helsingin kristillinen koulu. ❤️
Tässä projektissa korostui yhteisöllisyys aivan hurmaavalta tavalla! Esiintymässä oli lapsia, vanhempia ja työntekijöitä. Vanhemmat auttoivat rooliasujen ompelussa, piparkakkujen koristelussa ja lahjapakettien tekemisessä. Työntekijät joustivat upeasti ja hyppäsivät rohkeasti mukaan projektiin, joka rikkoi päiväkodin arkirutiineja. Oli ilo ja kunnia olla osa tätä spektaakkelia! Yleisö vaikutti äärimmäisen kosketetulta ja innostuneelta.

Draamakasvattajan silmin oli mukava huomata keväällä toteutetun Tunteellinen siili -projektin tuottaneen tulosta. Lapset, jotka olivat siili-esityksessä ja sitä edeltäneessä prosessidraamassa mukana, ymmärsivät miten näytelmä rakentuu, mitä tarkoittaa rooli ja mitä on toimia roolissa. Heillä oli myös valmiiksi rakennettu luottamus minuun ohjaajana. Tämän pohjalta oli helppoa ja hauskaa luoda uutta.

Luottamussuhteen rakentaminen on mielestäni yksi draamatyön perusteista. Ohjaajan tulee osoittaa, että on luottamuksen arvoinen ja ohjaajan taas tulee luottaa ryhmän tekevän oman osuutensa. Oli suuri ilo nähdä tämän luottamuksen toteutuvan ja lasten innostuksen ja motivaation. He kaikki antoivat parastaan!

Osalle lapsista ja aikuisista draamatyöskentely oli aivan uutta ja tuntui mahtavalta huomata rohkeuden kasvavan ja sen, kuinka kukin tuli näkyväksi omalla paikallaan.
Suuri kiitollisuus siitä, että saa olla tekemässä tällaista työtä! ❤️