MONENLAISESSA MUKANA!

Draamaa, musiikkia, teatteria, työpajoja... Tällä sivulla pääset tutustumaan Rosan monipuoliseen työhön ja osaamiseen.

Musiikki ja äänityö

Rosa keikalle?

Rosan ohjelmistoon kuuluu monipuolisesti lauluja eri tyylilajeista ja myös omaa musiikkia. Mietitään yhdessä, minkälainen kokonaisuus Teidän tilaisuuteenne sopisi parhaiten. Rosalta onnistuu myös yhteislaulujen säestys.

Rosa Nyman Duo

Rosa mainosääneksi tai ääninäyttelijäksi?

Rosalla on kokemusta mainosspiikeistä, kuunnelmista ja äänityöstä. Tarvitsetko monipuolista ja selkeää ääntä äänituotantoosi? Ota yhteyttä!

Kuunnelma - Painiva Jumala

Esiintymistaidot

Drallalaan esiintymistaidot-koulutus!

Esiintymistaitoja tarvitaan, kun ollaan muiden edessä - puhumassa, esiintymässä, luennoimassa, saarnaamassa, opettamassa, myymässä...
Usein jännityksen juuret ovat syvällä ja monet syyt saavat meidät jähmettymään ihmisten edessä tai kenties jopa karttamaan sellaisia tilanteita kokonaan. Olen itse kulkenut tien kaiken lamauttavasta jännityksestä vapaaseen, voimaannuttavaan ja iloa tuovaan esiintymiseen.

Drallalaan esiintymistaitokoulutuksessa kartoitetaan tilanne ja erilaisten harjoitteiden kautta etsitään työkaluja esiintymistilanteisiin. Työpaja on yksilöohjausta, mutta on muokattavissa myös ryhmille sopivaksi. Aihealueina mm. äänenkäyttö, puhetekniikka, positiivinen jännittäminen, sanaton viestintä/kehollisuus ja läsnäolo.

Hinta:

55€ / tunti

155€ / 3 tuntia

Ota rohkeasti yhteyttä!

Esiintymistaidot - ääni ja äänenkäyttö

Sinulla on ääni! Ääni on tärkeä osa viestintäämme. Käytämme sitä, kun haluamme kertoa, kuvailla, välittää tietoa, luoda tunnelmia ja rakentaa yhteyttä. Äänellä on valtava ilmaisuvoima! Äänenkäyttöön voi kuitenkin liittyä monia haasteita. Ehkä ääni ei kanna tai se väsyy nopeasti. Kenties kovaa puhuminen sattuu tai ääni tuntuu ohuelta ja ilmavalta. Ehkä pelkäät käyttää ääntäsi. Meillä jokaisella on ainutlaatuinen ääni ja se ansaitsee tulla kuulluksi. Drallalaan ääni ja äänenkäyttö -valmennuksessa keskitytään äänen rooliin esiintymisessä ja vuorovaikutuksessa.

Tarvitsetko

  • apua äänenkäytön haasteisiin?
  • konkreettisia vinkkejä äänen lämmittelyyn ja valmistamiseen?
  • neuvoja äänenkäyttöön esiintymistilanteissa?
  • kantavaa, selkeää ja kestävää äänenkäyttöä?
  • rohkaisua ja tukea löytääksesi oman äänesi?
  • tutkia äänen mahdollisuuksia ilmaisuväylänä?
Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä parasta sinun äänellesi!

Draama

Draamapaja

Draamapajassa tehdään osallistavaa draamaa, jossa draama on vain ryhmää varten, pedagogisesti tarkkaan valmisteltu kokonaisuus. Draamapajassa syntyneestä materiaalista voimme myös tehdä esityksen, jos ryhmän kanssa näin sovitaan, mutta se ei ole alkuperäisenä tavoitteena. Draamassa toimitaan rooleissa ja tutkitaan maailmaa ja sen ilmiöitä draaman työtapojen kautta. Draamapajan voi suunnata myös vuorovaikutus- tai ryhmätaitojen opetteluun, luovan ajattelun kehittämiseen ja ilmaisurohkeuden rakentamiseen. Draamapajat suunnitellaan aina yksilöidysti kyseessä olevaa ryhmää varten.


 

Impropaja

Ollaanks lohikäärmeitä? Joo!

Improvisaatio on yksi draaman tärkeimmistä työmenetelmistä, mutta tutustumisen arvoista myös itsenäisenä teemana. Monista viihdeohjelmista tuttu improvisaatio on hauskaa, mutta vaikea laji! Improvisaatiossa tiivistyy hyväksymisen ilmapiiri, omiin ideoihin luottaminen, vastanäyttelijän kuunteleminen ja tarinan rakentaminen. Parhaimmillaan improvisaatio vapauttaa ilmaisua ja luovuutta, opettaa vuorovaikutustaitoja ja antaa rohkeutta läsnäoloon hetkessä.

Tehdään näytelmä

Kiinnostaisiko esittävä draama? Esittävässä draamassa tavoitteena on tehdä esitys. Näytelmä voidaan rakentaa ryhmälähtöisesti devising-menetelmällä tai valmista tekstiä käyttäen. Esittävässä draamassa opitaan ja otetaan käyttöön taitoja puhe- ja ääni-ilmaisusta, liikkeestä ja tanssista, vuorovaikutuksesta, näyttelijäntyöstä ja musiikista.

Päiväkodeille ja kouluille

Draamatyö kasvatuksessa

Draamaleikki/prosessidraama

Draamaleikki on toiminnallinen draamatuokio pienille, jossa käytetään mielikuvitusta, ääntä, kehoa ja tunteita. Draamaleikissä toimitaan yhdessä ja uppoudutaan tarinaan.

Prosessidraama on 2-5 kerran kokonaisuus, jossa eläydytään draaman keinoin tarinan eri tilanteisiin ja hahmoihin, kehitellen tarinaa eteenpäin. Prosessidraamassa opitaan käsiteltävän aiheen sisällöstä, draaman työtapoja sekä vuorovaikutus- ja ryhmätyöskentelytaitoja, luovaa ajattelua, ilmaisurohkeutta, tutkijuutta, tunteiden käsittelyä ja empatiakykyä. Prosessidraamassa ollaan matkalla.

Tehdään esitys!

Näytelmän tekeminen yhdessä ryhmän kanssa on mielenkiintoinen matka. Esitys rakentuu pala kerrallaan ja lopputulos on varmasti tekijöidensä näköinen. Esityksen tekeminen harjoittaa mielikuvitusta ja luovuutta sekä ryhmätyötaitoja. Esitysprosessin kautta opitaan myös esiintymistaitoja ja antaa mahdollisuuden näyttää tuotos yleisölle.

Jos prosessidraamassa ollaan matkalla, esittävässä draamassa päästään perille.

Kasvatuksellinen draamaprosessi

Kasvatuksellisessa draamaprosessissa yhdistyy draamatyöskentely ja esityksen tekeminen. Draamaprosessissa parhaimmillaan yhdistyy sekä osallistavan että esittävän draaman potentiaali.

Toivoa ilmassa

Rosa Nymanin käsikirjoittama ja säveltämä musiikkinäytelmä ilmastoahdistustoivosta.

Tarina musiikin, teatterin ja tanssin keinoin siitä, miten ilmastokriisin herättämä epätoivo voikin muuttua toivoksi. Vuorovaikutuksellinen ja mukaansatempaava esitys herättää yleisön pohtimaan ympäristön ja luonnon hyvinvointia.

Suunnattu alakouluikäisille.

Kesto noin 35 minuuttia.

Esiintyjät: Tytti Jäppinen, Rosa Nyman ja Johanna Halén

Tuottaja: Suomen Lähetysseura

Hinta: 600 euroa + kilometrikorvaukset ja toinen esitys samassa kaupungissa 400 euroa


Seurakunnille

Draama seurakunnan työssä

Eläytyen raamattuun

Kiinnostaisiko erilainen raamattutunti? Lähtiessämme eläytymään raamattuun, lähestymme raamatunkertomuksia sydän, ei aivot, edellä. Kertomusten tilanteet, henkilöt ja näiden motiivit ja kamppailut avautuvat täysin uudella tavalla, kun pääsemme draaman keinoin sisälle tapahtumiin. Työskentelyssä käytetään draaman työtapoja aina kirjoittamisesta improvisaatioon. Työpajan kesto 4-5 tuntia.

Isosen draamataidot

Näytteleminen on yksi isosen työn tärkeimmistä osa-alueista. Iltaohjelmat sketseineen ja draamoineen ovat riparin mieleenpainuvimpia hetkiä. Draamataito-työskentelyn mahdollisuuksia:

  • Improvisaatio, jossa päästään hulluttelemaan yhdessä oppien heittäytymisestä, vuorovaikutuksesta ja läsnäolosta.
  • Sketsipajassa työstetään näyttelijäntyön näkökulmasta valmiita sketsejä tai luodaan aivan uusia. Tutkimme myös erilaisten hahmojen luomista.
  • Hengellinen draama. Draamat ovat syvällisiä ja opettavaisia esityksiä, jotka toteutetaan usein liikeilmaisun kautta hyödyntäen musiikkia ja mimiikkaaa. Draamapajassa voidaan harjoitella valmiita draamoja tai luoda uusia.
  • Jotain muuta? Mitä? Suunnitellaan juuri teidän nuorillenne sopiva kokonaisuus!

Tilattavat näytelmät

Amalia

Musiikkidraama 1800-luvun rohkeasta naisesta, joka seurasi sydämensä ääntä lähetystyöhön Ambomaalle. Kuinka luottamus Jumalaan kesti, kun kutsumusta ravisteltiin?

Lisätietoja: https://felm.suomenlahetysseura.fi/seurakunnalle/taideryhmat/amalia-musiikkidraama/


Ester ja minä

Kaksi naista.

Kaksi elämän tarinaa.

Paljon pelkoja.

Monta unelmaa

Ester ja minä on Rosa Nymanin ja Tytti Jäppisen yhteistyönä syntynyt musiikkinäytelmä, joka vie katsojan matkalle Esterin ja Essin ajatuksiin sekä draaman että musiikin keinoin. 

Lisätietoja: rosa@drallalaa.com


Vapaa?

Mitä on vapaus? Onko parempi elää laatikossa vai sen ulkopuolella? Mikä tekee meistä vapaita?

Vapaa? on symbolinen ja raikas tutkielma vapaudesta.

Meitä ei luotu laatikkoon!

Esityksen yhteyteen on mahdollista tilata työpaja, jossa käsitellään esityksen teemoja draaman keinoin.