Tuoreimmat uutiset

 

Valmistuin musiikkiteatterialalle tasan kymmenen vuotta sitten. Rakastan niin monia asioita, joita teatteriin liittyy - itse taidemuotoa, yhteisöllisyyttä, itsensä haastamista... En kuitenkaan kokenut oikein sopivani teatterimaailmaan.
Valmistumisen jälkeen aloin tekemään erilaisia opetustöitä. Opetin kansanopistossa laulua ja alakoulussa...

Elämää ei voi käsikirjoittaa - näytelmän voi.
Elämää ei voi käsikirjoittaa, mutta mitäpä jos voisikin? Minkälaisen elämän kirjoittaisit itsellesi? Minkälaisia käänteitä, minkälainen loppu? Kirjoittaisitko itsellesi kamppailuja ja haasteita? Millä tavoin kasvaisit tarinan edetessä? Minkälainen olisi tarinan loppu?
Ajattelin ensin, että itselleni...

Järvenpään seurakuntaan kirjoittamani ja ohjaamani pääsiäisnäytelmä Nasaretilainen on nyt nähtävissä YouTubessa! Näytelmä kertoo pohtii Pontius Pilatuksen näkökulmasta kuka Jeesus oli. Pääset katsomaan näytelmän tästä linkistä:
https://youtu.be/WfqVqDaWHLI

Miettiessäni nimeä yritykselleni talvella 2019 halusin sen jotenkin kuvastavan itseäni ja työtäni. Työalani on draamaopetuksen parissa ja esiintyjänä laulaen ja näytellen. Draama on luonteeltaan leikkisää ja niin olen myös minä - tykkään hassutella ja vitsailla. Vääntelin näistä Drallalaan, joka mielestäni on täydellinen valinta.

Kesä ja kesän puuhat häämöttävät jo nurkan takana, joten on mukava katsoa hieman taaksepäin kuluneeseen lukuvuoteen ja pohtia, mitä on tullut tehtyä! Kalenteri on ajoittain pursunnut merkintöjä, kilometrejä on kertynyt ja stressitasot ovat joskus hiponeet pilviä.

Eräälle tunnille oppilaat tulivat hyvissä ajoin ja odotimme vielä viimeisiä oppilaita. Lapset kysyivät tunnin teemasta ja koska emme olleet vielä raivanneet pulpetteja sivuille, istuin opettajan tuoliin ryhdikkäästi ja vitsailin, että tänään näyttelemisen sijasta pidämmekin teoriatunnin - teatterihistoriaa. Enpä arvannut, että lapset innostuisivat...

Rosa on pääroolissa Teatteri Betan musiikkinäytelmässä Eläköön. Näytelmän on kirjoittanut ja ohjannut Antti Sevanto. Esitykset ovat Hyvinkäällä Vehkojan seurakuntakeskuksessa 25., 26. ja 27.10.2020. Esitys on nähtävissä myös videoituna Hyvinkään seurakunnan facebook-sivulla kahden viikon ajan ensi-illasta.

Ääni on esiintyjän ja puhujan tärkeimpiä työkaluja. Äänenkäyttöön voi liittyä monia haasteita. Ehkä ääni ei kanna tai se väsyy nopeasti. Kenties kovaa puhuminen sattuu tai ääni tuntuu ohuelta ja ilmavalta. Ehkä pelkäät käyttää ääntäsi.