Tuoreimmat uutiset

 

Miettiessäni nimeä yritykselleni talvella 2019 halusin sen jotenkin kuvastavan itseäni ja työtäni. Työalani on draamaopetuksen parissa ja esiintyjänä laulaen ja näytellen. Draama on luonteeltaan leikkisää ja niin olen myös minä - tykkään hassutella ja vitsailla. Vääntelin näistä Drallalaan, joka mielestäni on täydellinen valinta.

Kesä ja kesän puuhat häämöttävät jo nurkan takana, joten on mukava katsoa hieman taaksepäin kuluneeseen lukuvuoteen ja pohtia, mitä on tullut tehtyä! Kalenteri on ajoittain pursunnut merkintöjä, kilometrejä on kertynyt ja stressitasot ovat joskus hiponeet pilviä.

Eräälle tunnille oppilaat tulivat hyvissä ajoin ja odotimme vielä viimeisiä oppilaita. Lapset kysyivät tunnin teemasta ja koska emme olleet vielä raivanneet pulpetteja sivuille, istuin opettajan tuoliin ryhdikkäästi ja vitsailin, että tänään näyttelemisen sijasta pidämmekin teoriatunnin - teatterihistoriaa. Enpä arvannut, että lapset innostuisivat...

Rosa on pääroolissa Teatteri Betan musiikkinäytelmässä Eläköön. Näytelmän on kirjoittanut ja ohjannut Antti Sevanto. Esitykset ovat Hyvinkäällä Vehkojan seurakuntakeskuksessa 25., 26. ja 27.10.2020. Esitys on nähtävissä myös videoituna Hyvinkään seurakunnan facebook-sivulla kahden viikon ajan ensi-illasta.

Ääni on esiintyjän ja puhujan tärkeimpiä työkaluja. Äänenkäyttöön voi liittyä monia haasteita. Ehkä ääni ei kanna tai se väsyy nopeasti. Kenties kovaa puhuminen sattuu tai ääni tuntuu ohuelta ja ilmavalta. Ehkä pelkäät käyttää ääntäsi.

Syksyä kohti

25.07.2020

Syksy lähestyy ja kalenteriin on mukavasti tullut opetushommia ja keikkoja. Luvassa on mm. teatteriopetusta useammalle ryhmälle, draamakerhoja, esiintymistaitokoulutuksia, Amalia-musiikkidraaman esityksiä, uuden ilmastonäytelmän harjoittelua esittämistä ja laulukeikkoja.